Leiebil på Kreta

kretaDen populære ferieøya Kreta er et yndet reisemål for nordmenn hver eneste sommer, med hovedbyen Chania som den fremste turistbyen på øya. Kreta er for øvrig den største av de greske øyene, og det bor over 600 000 fastboende der! Kreta har en variert natur og er en perfekt øy for en «eventyrer» som med leiebil selv kan utforske den sagnomsuste øya. De fleste besøker Kreta om våren, sommeren eller høsten, da temperaturene er høye og badevannet varmt.

Den internasjonale flyplassen på Kreta ligger like utenfor Chania, og kjøreturen inn til sentrum antas å ta rundt 20 minutter. Bilutleie finner du på flyplassen, noe som er den enkleste løsningen for de fleste.

Kjøretips på Kreta

Kreta er en forholdsvis stor øy, med nokså varierte kjøreforhold. På den nordlige delen av øya er landskapet mer stabilt og veiene gode, mens det i fjellkjedene sentralt på øya er noe mer kronglete å ta seg frem. Dessuten er det en kjent sak at greske sjåfører er hissige i trafikken, så det gjelder å forholde seg rolig på veiene og være ekstra oppmerksom. Utover dette så er det stort sett uproblematisk å kjøre bil på Kreta, og vi anbefaler en kjøretur oppover fjellene med mindre du har noe imot å kjøre på en vei som så vidt har plass til to biler og der man har et loddrett stup på høyre side.

Utover dette så er altså kreta leiebil en fin anledning til å oppleve øya på egen hånd. Med mindre man bare ønsker en rolig badeferie så er øya nærmest som skapt for å utforskes.

Her leier du bil på Kreta

1De fleste velger å leie bil på lufthavnen når de ankommer reisemålet sitt, og også på Kreta er det enklest å leie bil fra bilutleieselskapene som holder til på flyplassen. Blant de tre mest populære utleierne så er både Avis, Hertz og Enterprise representert med bilutleie. Prøv også Bilutleie 24 Kreta og Leiebil Kreta. Det er forholdsvis billig å leie bil i Hellas, med priser under 500 kroner/dagen for de billigste bilene. Du kan også leie bil når du kommer inn til Chania, men det er stort sett uproblematisk å kjøre bil i byen.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Selv om mange kommer til Kreta bare for å bade og slappe av ved bassengkanten, så er det andre igjen som vil oppleve øyas frodige natur. Vi anbefaler en kjøretur til idylliske Kournasinnsjøen, som er en rolig innsjø der man kan gjøre aktiviteter som padling, svømming og lignende. Den største naturlige attraksjonen på Kreta er Samaria-løften, som for øvrig er kontinentets aller største bergkløft. Den ligger sør for hovedbyen Chania.

Vurder også å ta den lange kjøreturen helt til østspissen av landet, der man kan besøke byen Zakros. Vel – riktignok så er det ruinene av en historisk by, som er en perfekt tur for den eventyrlystne.