Leiebil i Ålesund

marool-norway-alesund-jpgVestlandsbyen Ålesund, som ligger i «øyriket» Sunnmøre, har i mange år vært en travel fiskerihavn. Byen er fortsatt det i dag, men er også en av de store turistattraksjonene langs Vestlandet. Byen ligger i den «nordlige» delen av landets vestkyst, og har omtrent 50 000 innbyggere. Og Ålesund er en ganske så unik by, da selve sentrum av byen er spredt utover flere øyer!

Flyplassen i Ålesund, Vigra Lufthavn, ligger på en av de ytterste øyene. Her tilbys bilutleie og med leiebil tar kjøreturen inn til selve sentrum av Ålesund knappe tjue minutter.

Kjøretips i Ålesund

Med 50 000 innbyggere er Ålesund en forholdsvis liten by, men det er ganske tettbygd i sentrum. Det faktum at byen er bygget rundt en rekke øyer gjør det naturligvis ikke alltid like enkelt for biltrafikk, men det er uansett uproblematisk å ta seg frem med bil til de attraksjonene man har i sentrum. Ålesund sentrum er såpass kompakt at det er ikke her man vil ha leiebil for å oppleve noe, men i de nærliggende naturområdene som ligger i alle retninger fra Ålesund.

Her leier du bil i Ålesund

schluessel-mietwagen_iStock_31280002_SLeiebil får du både på flyplassen Vigra, men også i sentrum av byen. De store kjedene som Avis, Hertz og Sixt er representert på begge steder. Vurder også Leiebilguiden.no – Ålesund, Bilutleie24.no – Ålesund eller den lokale bilutleieren Sydsiden Bilutleie A/S, som tilbyr bilutleie i sentrum av Ålesund. Også Rent-A-Wreck tilbyr bilutleie i Ålesund. Minstepris for leiebil i Ålesund er som regel mellom 500 til 1000 kroner per dag, avhengig av biltype og hvor lenge du skal ha bilen.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Som nevnt tidligere så har man ikke leiebil i Ålesund for å cruise rundt i det relativt intime sentrum, men for å oppleve den nærliggende vestlandsnaturen. Dog kan det være greit med bil dersom man skal besøke Atlanterhavsparken (Adresse: Tueneset), eller Peer Gynt-galleriet, der sistnevnte ligger en kjøretur på knappe to timer fra sentrum av Ålesund.

Med leiebil i Ålesund er man nærmest nødt til å ta kjøreturen opp mot Trollstigen, eller kjøre langs den «ekstreme» Atlanterhavsveien. Og den verdenskjente Geirangerfjorden ligger kun drøye to timer fra Ålesund – og den må oppleves når man først befinner seg på denne kanten av landet!»